Ők (3)

Előzmény itt.

Nadine felébred az éjszaka közepén, hallani, ahogy a szomszéd szobában csobog a víz. Nem izzadta lucskosra a lepedőt. Még csak rémálmok se gyötrik. A gyomrában semmi súly. Gyakran arra ébred, hogy valami rajta fekszik, és lágyan, kérlelhetetlenül megfojtja. Ezen az estén elég a levegő, teleszívja magát vele. De már nem álmos, veszi a walkmanjét, és kutat az emlékezetében: „Mi a fenét csináltam egy héttel ezelőtt?” Feladja, cigire gyújt. We will pretend, we were dead. Vége a kazettának, kotorászik a táskájában, keres valamit, amit hallgatni lehet. Aztán rájön, a legokosabb, ha megfordítja a kazettát. Manu a lepedőn fekszik, ki van terülve, a lábai keresztben.

Nadine az ablakpárkányra ül, az utcán semmi látnivaló.

Her clit was so big, she didn’t need no ball.

Manu mormol valamit álmában, aztán felébred ő is. Felnyit egy doboz sört, felkel, hogy lezuhanyozzon. Úgy döntenek, hogy Bordeaux-ba mennek. Hogy lecserélik a kocsit. Majdnem hat óra. Egy bár sincs nyitva. Szó nélkül masíroznak, egy embert se látnak. Narancs fény a járdán, semmi nesz.

Aztán vitába keverednek, mert Nadine szívesen menne vonattal, Manu viszont nem.

Távolabb egy öltönyös pasas pénzt vesz ki. Sötét Range Rover-je előrébb parkol, a gyújtást nem vette le. A motor mormolása tisztábban hallatszik, ahogy közelebb érnek. Felfedeznek egy sziluettet, az autóban várakozik. Bizonyára a szajha, akit a pasas valami szórakozóhelyen szedett föl, és most veszi ki a pénzt a szobára.

Manu lázasan kutat a táskájában, előveszi a pisztolyt, tapogatózva kibiztosítja, megfeszített karral, járás közben hangosan elsüti. A reggelben rémisztő egy hang, ellentétben a bankjegyek csinos és lassú mozgásával, ahogy szétszóródnak a járdán. Nadine az autóhoz lép, hogy elkapja a csajt, aki gyorsan és nesztelenül le akar lépni, hátha nem látták, hátha van esélye diszkréten eltűnni. Nadine a földhöz keni, Manu hármat ereszt a hátába. Minden egyes lövés után kecsesen behajlítja a karját.

Beszállnak az autóba, elhajtanak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s